Hvem kan delta?


Norwegian Majors passer for både mosjonister og eliteutøvere. Hvem som helst kan delta. Uansett om du vil ha det som en utfordring å kun fullføre tre løp med venner eller ønsker å kjempe om sammenlagtseieren er du hjertelig velkommen.
Hvordan blir jeg med?


Aller først må du velge hvilken kategori du ønsker å ta del i - maraton, halvmaraton, eller 10km. Deretter må du selv melde deg på alle de tre utvalgte løpene hos hver enkelt arrangør. Til slutt registrerer du deg på denne siden under knappen "Påmelding"
Hva koster det?


Det koster ingenting ekstra å være med i Norwegian Majors. Det eneste du betaler, er den vanlige påmeldingskostnaden hos hver enkelt arrangør når du melder deg på de tre løpene du har valgt ut
Hvordan fungerer det?


Konseptet er enkelt: Fullfør 3 løp innen 1 distanse. Etter hvert løp vil det foreligge en tabell som viser din plassering totalt basert på totaltiden som slås sammen etter hvert løp. P.S - Det vil ikke være mulig å kombinere løp fra ulike distansegrupper, du kan kun velge tre løp innenfor én distansekategori. På sikt kan det være at vi åpner opp for flere varianter.
Hvilke løp og distanser kan jeg velge i?


Vi har valgt ut ni løp - tre fra hver av distansene maraton, halvmaraton og 10km. Oversikt over løpene finner du på vår hovedside.
Hva vinner jeg?


Alle som fullfører vil havne på en hedersliste, samt få tilsendt en egen medalje.
Det vil også bli premiering og kåring av 3 vinnere i både dame- og herreklassen, og det jobbes per januar 2020 for å få til pengepremier
Kan jeg være med på alle løpene?


Du kan gjerne være med på så mange løp du vil, eller blande løp fra kategoriene, men det er kun premiering og tabell for løpere som fullfører 3 løp innen 1 distansekategori.
Hva gjør jeg dersom et løp er fulltegnet?


Dersom det ikke er flere startplasser igjen på et løp, tar du kontakt med oss. Vi har et lite utvalg av ekstra startnummer kun dedikert til de som er med i Norwegian Majors. Send oss i så fall en mail til lopinorge@friidrett.no Merk at du må kunne vise til at du er påmeldt i de andre løpene for å kunne få startnummer fra oss
Hvorfor er akkurat disse ni løpene plukket ut?


Å plukke ut ni arrangører er utfordrende. Det er en kabal som skal gå opp med tanke på datoer, geografisk spredning, arrangørens apparat og resurser, og selvfølgelig arrangørens eget ønske om å være med. Det er ikke gitt at løpene som velges ut vil være de samme hvert år. Tvert i mot...det er sunt med utskiftning, og også morsommere for løperne. På sikt skal også andre arrangører kunne søke.
Hvem står bak Norwegian Majors?


Det er Norges Friidrettsforbund som står bak konseptet. Med seg har de fagbladet Kondis, samt de ni utvalgte arrangørene. Det var under Løpskonferansen i 2019 at idéen for første gang dukket opp. Da var det arrangørene og løperne selv som kom med innspill om en norsk løpeliga etter modell fra Abbot World Marathon Majors.
Vårt løp ønsker å bli en del av Norwegian Majors. Hva gjør vi?


Tanken for fremtiden er at også andre arrangører skal kunne få søke om å være en del av konseptet, og at arrangementene derfor går på rullering. I 2020 og i oppstartsfasen er det naturligvis de 9 utvalgte på forsiden som vil være gjeldende. Om arrangementsperioden skal gjelde for 1, 2, 3 eller flere år er ikke bestemt, men dette vil bestemmes utover våren/sommeren.
Hva er Norwegian Majors?


Norwegian Majors er en samling av ni ulike løp i Norge, der du kan melde deg på tre løp innen distansene maraton, halvmaraton og 10 kilometer. Ligaen vil bli den første av sitt slag i Norge, og er tilpasset både mosjonister og elite. Vi kan by på tre løp over hele landet uansett hvilken distanse du ønsker å utfordre deg selv innen. Som mosjonist får du oppleve Norge på en annerledes måte og løpene er spredt over hele året slik at du hele tiden kan ha et treningsmål. Som elite får du en spennende mulighet til å være med på en ny og utfordrende liga hvor du kan ta sammenlagtseieren gjennom å ha lavest akkumulert sluttid over tre løp. Alle som fullfører får en egen medalje og et minne for livet. De seks vinnerne (dame- og herreklassen innen maraton, halvmaraton og 10 kilometer) vil dessuten få en ekstra påskjønnelse som vinnere av ligaen. Det vil ikke være mulig å kombinere løp fra ulike distansegrupper.
Hva er hensikten og målet med Norwegian Majors?


Norges Friidrettsforbund har et overordnet ansvar for å ivareta og forvalte Norsk Friidretts interesser og det ansvaret og de mulighetene organisasjonen besitter. Gjennom gode tilbud og gode arrangement, ønsker vi å være en viktig bidragsyter til arbeidet med folkehelsen. Som nasjonalt forbund har vi dessuten et ansvar som tilrettelegger og serviceorgan for våre medlemmer. Ved å utvikle og tilby spennende konsepter til medlemmene, har vi tro på at flere vil få øynene opp for friidrett og spesielt løping, som igjen betyr flere i aktivitet. Vi har også stor tro på at et større samarbeid mellom løpsarrangører i Norge vil gi positive ringvirkninger for alle som driver med løping i Norge
Når er påmeldingsfristen?


Påmeldingsfristen på vår side var i utgangspunktet 15. april. Pga situasjonen med Koronaviruset, er Norwegian Majors 2021 avlyst.
Jeg har allerede meldt meg på en del løp. Kan jeg fortsatt bli med?


Ja. Hver påmelding gjøres hos hver enkelt arrangør, så det spiller ingen rolle når dette ble gjort, så lenge du registrerer det hos oss innen 15. mai.
Kan jeg registrere meg etter at løpene har vært, dersom jeg har gjennomført dem?


Nei, dessverre. Det vil ødelegge hele spenningen i sammenlagtstillingen dersom man plutselig kan komme inn som deltager midt i en "runde". På bakgrunn av dette er påmeldingsfristen satt til 15. mai
Hva skjer dersom et løp blir avlyst?


Dersom det, mot formodning, skulle oppstå en situasjon som gjør at ett av løpene må avlyses vil vinneren kåres ut i fra den beste akkumulerte tiden på de to andre løpene.
Blir to løp avlyst, kåres vinneren ut ifra tiden på det siste og gjennstående løpet. Blir alle løp i én kategori avlyst, kåres det ingen vinner i den aktuelle kategorien

klokka.png

OFTE STILTE SPØRSMÅL